Mikkel Hansen er tre gange blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller. Det er langt fra bare talent og held, der har bragt ham til det niveau, hvor han er i dag. PerformanceLab har snakket med Mikkel Hansen og fået hans bedste råd til dig, der gerne vil gå hele vejen som atlet.

Mikkel Hansen er medejer af PerformanceLab, som derfor er Mikkel Hansens danske hjemmebane, når det gælder træning. Derfor kan du møde Mikkels personlige performance træninger, Rasmus Thomav, i centret. Du kan også bruge det samme udstyr og de samme maskiner som Mikkel. Og du kan benytte dig af vores restitutionsstøvler og isbad. Isbadet var en topprioritet for Mikkel, da vi startede PerformanceLab. 

1.  Vær tålmodig når du træner

Du vil opleve, at der er perioder, hvor du rykker dig helt vildt, og perioder, hvor du nærmest er stillestående. Det er normalt, men derfor er det vigtigt, at du både sætter dig kort- og langsigtede mål, så du ikke risikerer at miste motivationen undervejs. I corona-krisen måtte jeg ændre min træning, så jeg holdt formen. Jeg skulle ikke “træne op til” sæsonstart eller et EM – udfordringen var netop, at vi ikke vidste, hvad der ville ske. Læs om mit træningsprogram i sommerhus her.

2. Dyrk flere sportsgrene

Pas på med at træne for meget i en ung alder. Det kan ende med at fratage dig glæden ved spillet. Hvis du gerne vil være rigtig dygtig, så dyrk flere sportsgrene. Dermed bliver du atletisk på tværs af sportsgrene. Det vil senere hen give dig en kæmpe fordel med forståelse af din krop og muskler, og du vil drage fordele af andre sportsgrenes styrker.

sports ikoner

 3. Hav konkrete, databaserede mål for din træning

Det er helt fint, at du vil stige et niveau – eller blive verdens bedste for den sags skyld. Spørg dig selv, hvad skal der til for, at du din mål. Jeg har i mange år sat helt konkrete, databaserede mål. Det kan eksempelvis være, at jeg om to måneder vil springe x cm højere. Jeg fik først øjnene op for fysikkens betydning forholdsvis sent, og det kan godt ærgre mig i dag.

Læs også: Derfor skal du få lavet en iltoptagelsestest (VO2) test

4. Talent er kun en brøkdel af at blive en topatlet

Talent er en god ting, men det betyder måske kun 5-10%. Resten er flid. Jeg har set mange talenter, der er gået til spilde, fordi de ikke har været villige til at arbejde for at nå målet. Hvis du har flid og er villig til at arbejde hårdt, har du god mulighed for at blive en af de dygtigste til din sportsgren.

5. Husk kærligheden til sporten

Kærligheden og glæden til dit fag eller din sportsgren er alfaomega. Hvis du dyrker den samme sportsgren for meget i en ung alder, risikerer du at miste lysten. På den måde bliver det utrolig hårdt senere, når du, eksempelvis i håndbold, skal op og være seniorspiller. For jo bedre du bliver, jo højere i niveau du kommer op, jo større konkurrence om de få pladser. Du vil møde mange, der er bedre end dig. Hvis du så mangler lysten og gejsten til at arbejde dig op foran de andre, giver du op. Motivationen til at arbejde hårdt kommer af kærligheden til sporten.

Træn som Mikkel Hansen

Hvis du ønsker at træne som Mikkel Hansen, tilbyder vi flere forskellige muligheder i PerformanceLab.

Du kan købe Mikkels træningsprogram til de ambitiøse – online. Det indeholder 4 ugers træningsprogram og videoer, hvor du ser Mikkel lave øvelserne, mens Kasper Rabjerg fortæller, hvad du skal gøre.

Vil du træne ud fra de samme principper, som Mikkel gør, når han træner og bliver behandlet i PerformanceLab, bør du tage fat i Rasmus Thomhav. Han kan tage en dialog med dig om dine behov og muligheder og derefter finde den helt rigtige træner og/eller behandler i PerformanceLab til dig.

Hvis du er interesseret i den datadrevne del af Mikkels træning, bør du kontakte Kasper Rabjerg, der er testansvarlig i PerformanceLab. Han kan rådgive dig om VO2-maks og VO2-submaks iltoptagelsestests og om vores kropssammensætningstest.

Hvis du vil arbejde hårdt, som Mikkel opfordrede til, kan du overveje puls og styrke hold, hvor du kan træne op til 12 gange om måneden til en fast lav pris i et godt og motiverende fællesskab.

Hvis du skulle have en skade, anbefaler vi at du kontakter vores fysioterapeuter. Vi tilbyder også massage som en del af træningsprogrammerne. Og vi har et restitutionsabonnement, så du også arbejder med kroppen efter træningen.

Kategorier: Performance