Off-season programmer er for dig, der vil være et skridt foran de andre når fodboldsæsonen starter efter en lang sommerferie. Programmerne er målrettet mod at optimere dine kvaliteter som fodboldspiller. På den måde holder du formen ved lige, samtidig med at du dygtiggør dig.

Nicklas Strunck, som du kan se videoen foroven, spiller til dagligt fodbold på Esbjerg Boldklubs førstehold. I sommerpausen 2021 benyttede Nicklas sig af et off-season forløb hos PerformanceLab. Sideløbende med det træningsprogram Nicklas har fået af EFB, optimerede Nicklas sit potentiale hos en performanceklinik, så han står med en konkurrencemæssige fordel, når sæsonen starter igen. 

Som Nicklas fortæller i videoen bruger han PerformanceLab til at holde formen ved lige og give sig selv de bedste muligheder, når han vender tilbage til EFB.

På Esbjergs førstehold er Nicklas en boks til boks midtbanespiller, der yder en kæmpe indsats over hele banen. Nicklas er i Esbjerg på lån fra den hollandske klub FC Gronningen og har tidligere spillet for FC Nordsjælland, samt for ungdomslandsholdet siden U16. Nicklas er 185 cm. høj og vejer 70 kg.  

Træningsprogram i off season

Der er ikke en fast skabelon for et off-season træningsprogram. Men et træningsforløb kan være sammensat ud fra:

  • Hvilken position du spiller på banen
  • Hvilket træningsprogram din klub har givet dig 
  • Dit mål for forløbet 

Kort sagt kigger man altså på dine individuelle behov, således du får maksimalt udbytte af forløbet hos os.

Træninger starter altid med en grundig opvarmning – det kunne være i træningslokaler, hvor det er muligt at benytte alt fra elastikker til træningsmaskiner. Her sørger man for at varme kroppen godt op, så man undgår skader når den egentlige træning starter.

Herefter rykker man ud på fodboldbanen. Man gennemgår sammen dagens træning og hvor dagens fokusområder ligger. Nicklas har fået et løbetungt træningsprogram af EFB, så i off season sørgede man for at fokusere på spil med bolden i træningen i form af hurtige og skarpe berøringer og afslutninger. På den måde får Nicklas tilført et ekstra element til sin træning i modsætning til hans holdkammerater.

Sørg for at finde en god træner, der har stor erfaring inden for sportsverden, så vedkommende forstår dine behov som fodboldspiller og hvordan i sammen kan skabe resultater.

Efter fodboldtræningen på græsset sluttede Nicklas af med en omgang styrketræning, hvor han fokuserer på vedligeholdelse af sin muskulatur.

Squat træning

Find den rette behandler

Sørg for at finde en handler du stoler på og som har ekspertisen. Det er desværre ikke nemt at få overblikket. Sundhed.dk har et overblik over fysioterapeuter og andre behandlere. Men det kan anbefales, at du spørger i dit netværk. Andres anbefaling til en god fysioterapeut og træner – fx fra din sportstræner eller medspillere, kan være ligeså godt.

Kategorier: Performance