Mikkel Hansen har været i aktion i håndboldhallen fra en ung alder. F.eks. debuterede han i 2007 på landsholdet som 19-årig. Men først i 2013 – 6 år senere – blev performance træning en del af hans træningsprogram.

Performance træningen startede som et led i genoptræningen af hans knæ. Siden da er det blevet en uundværlig komponent i Mikkels træningsprogram. Her kan han arbejde med sin fysik, som har en afgørende betydning, når først fløjten lyder:

I performance træning arbejder jeg oftest med min styrke, hurtighed og spændstighed. Jeg starter altid med at blive målt på alle tænkelige parametre. Sammen med min performance træner, Rasmus Thomhav fra PerformanceLab, ser vi på, hvor der er plads til optimering.

Siger Mikkel Hansen.

Læs også: Få et træningsforløb i PerformanceLab

Mikkel Hansen har ofte kun sommeren til at arbejde på deciderede forbedringer af sin fysik, da meget af sæsonen går med vedligeholdelse, hvor han ikke må træne for hårdt.

Hvorfor er performance træning afgørende?

Rasmus Thomhav, medejer, fysioterapeut og performance specialist hos PerformanceLab, forklarer, hvordan performance træning er en afgørende komponent i Mikkel Hansens træning:

Det er ikke nok for Mikkel at være stærk. Han skal også være hurtig og eksplosiv – det opnår man ikke ved tung styrketræning. Mikkel er nødt til at kunne bevæge sig rigtigt på håndboldbanen. Klubben og landsholdet har nogle helt præcise krav til ham – og det gælder sådan set alle atleter.

En af de vigtigste faktorer, når det kommer til performance træning, er periodisering. Mikkel Hansens program tilrettelægges nøje, så han altid rammer hans fysiske formåen, når han tager hul på sæsonstart. Rasmus Thomhav fortæller:

En atlet skal ikke overbelastes, men de skal stadig kunne yde det bedste. Typisk vil vi sørge for, at Mikkel Hansen maxer op til sæsonstart, herefter tilpasser vi programmet efter Mikkels andre typer af træning og selvfølgelig kampene. Til at følge atleterne har vi en række databaseredeværktøjer hos PerformanceLab, der gør det muligt at måle meget konkret.”

Læs også: PerformanceLabs management portal

Mikkel Hansens træningsprogram uden for sæson

Udenfor sæson er der, hvor Mikkel Hansen for alvor kan arbejde med at forbedre hans fysisk. Rasmus Thomhav og Mikkel Hansen starter altid med at gennemgå hans forrige sæson, og ser på hvor der er plads til forbedring. Rasmus Thomhav fortæller:

“Med Mikkel starter vi altid med en performance screening, hvor vi sætter mål op for off season træningen og den kommende sæson. Det gør vi konsekvent, så vi hele tiden kan sammenligne de perioder, hvor vi træner sammen og optimere baseret på data.”

Rasmus Thomhav nævner her udvalgte øvelser, som har en mere eller mindre fast plads i Mikkel Hansens træningsprogram uden for sæson: 

  • Side step med core anti rotation
  • Side to side jump
  • Eccentrisk kaste bevægelse med elastik, liggende
  • Depth jump
  • Kast

I foråret 2020 under corona nedlukningen ændrede Rasmus og Mikkel Mikkels træning, fordi sæsonstart blev udskudt og der var ikke en dato for starten af sæsonen. Den træning har Mikkel, Rasmus og PerformanceLab træner, lavet til et online træningsprogram, du selv kan prøve kræfter med. Læs om Træn som Mikkel Hansen her.

Mikkel Hansen slutter af med at tale om relationen mellem atlet og træner.

I perioden op mod sæsonen arbejder jeg med sammen med Rasmus på alle de små faktorer, der kan have en afgørende forskel, når jeg først er på banen. Det er essentielt at vende tilbage ved sæsonstart i ordentlig form. Jeg skal ikke spilde nogens tid. Hvis du vil forbedre din performance, skal du have Rasmus som sin performance træner!

Mikkel Hansen

Book tid eller kontakt Rasmus Thomhav, hvis du vil træne som Mikkel Hansen.

Kategorier: Performance