Skal du i gang med behandling hos en fysioterapeut ? I denne artikel giver vi dig overblik over, hvordan du kan få tilskud til fysioterapi.

Tre muligheder for tilskud ​til fysioterapi

Der er overordnet tre måder, du kan få tilskud til din behandling hos en fysioterapeut:

I artiklen gennemgår vi, hvordan de enkelte tilskudsmuligheder dækker hos PerformanceLab, og hvad du skal gøre for at få tilskuddet.

Tilskud fra sygeforsikring Danmark​

Hos PerformanceLab er vi sidestillet med alle andre fysioterapeuter hos sygeforsikring Danmark. Vi indberetter direkte, så du slipper for bøvlet.

Det eneste du skal foretage dig er at gøre os opmærksom på, at du er medlem af Danmark ved første behandling, så får Danmark automatisk besked fremover. Du betaler kun patientandelen, og vi opkræver selv tilskuddet fra Danmark.

Gå ind på Danmarks hjemmeside og se, hvorvidt din behandling er dækket af den gruppe, du er tilmeldt. For at få tilskud til fysioterapi kræver det naturligvis, at du er medlem af Danmark.

Til den første behandling yder Danmark normalt et tilskud på 133 kr. og 88 kr. til efterfølgende behandlinger (takster 2019).

Tilskud fra din sundhedsforsikring​

Vi anbefaler altid, at du kontakter din sundhedsforsikring direkte før, at du starter i et behandlingsforløb.

Har du en sundhedsforsikring, så er der god chance for, at dele eller hele din behandling er dækket hos PerformanceLab.

I 99% af tilfældene vil din sundhedsforsikring kræve, at du har en lægeerklæring for at få tilskud til fysioterapi. Hvis du vil i gang med et behandlingsforløb, er det derfor altid en god ide først at kontakte din læge.

Når du har fået en henvisning, skal du tage fat i dit forsikringsselskab, og høre dem om, hvordan og hvor meget de dækker – det er nemlig vidt forskelligt fra selskab til selskab. Lægeerklæringen sendes elektronisk til forsikringsselskabet, så den skal du ikke bekymre dig mere om.

Tilbyder din sundhedsforsikring frit behandlingsvalg, kan du få tilskud til din behandling hos PerformanceLab.

Hvis du er gået gennem din sundhedsforsikring inden du starter i behandling, så skal du kun betale patientandelen. Vi opkræver tilskuddet hos din sundhedsforsikring.

Sådan dækker din sundhedsforsikring

Nedenfor har vi lavet et overblik over, hvordan de enkelte forsikringer dækker, og hvilke krav du skal opfylde for, at du kan modtage tilskuddet.

Tilbyder din sundhedsforsikring frit behandlingsvalg får du tilskud til din behandling hos PerformanceLab.

Oversigten er kun vejledende. Husk altid at kontakt dit forsikringsselskab direkte inden din første behandling for at høre, hvordan du er dækket. Det er nemlig vidt forskelligt, hvordan de enkelte forsikringer dækker, og vi har derfor ikke mulighed for at vejlede dig indenfor den enkelte forsikring. 

Tilbyder frit behandlervalg

 • Tryg: Tryg dækker fysioterapeutiske behandlinger, hvis du kan fremvise en lægeerklæring. De fleste patienter har frit behandlervalg, hvor en mindre del skal formidles via Falck Healthcare.
 • PFA: de fleste kunder har frit behandlervalg, hvor nogle formidles via Falck Healthcare. Det kræver som udgangspunkt, at du har en lægeerklæring – med kun få undtagelser.
 • Danica: kræver lægeerklæring og tilbyder frit behandlervalg.
 • GF: selskabet tilbyder frit behandlervalg, men kræver at du har en lægeerklæring.
 • Danmark: kræver ikke lægeerklæring og du har frit behandlervalg.
 • Codan: kræver lægeerklæring og tilbyder frit behandlervalg.
 • Skandia: tilbyder frit behandlervalg. Skandia kræver ikke lægeerklæring, men kræver til gengæld, at du har haft lægekontakt inden, du påbegynder behandlingen hos en fysioterapeut.
 • IF: kræver som udgangspunkt, at du har en lægeerklæring. De behandler typisk gennem fysioterapeuter, der er tilknyttet OK. Kontakt dem og hør, om de dækker behandling hos PerformanceLab.
 • Topdanmark: kræver som hovedregel lægeerklæring. Om der er frit behandler valg afhænger af din konkrete forsikring hos Topdanmark. Kontakt dem for at hør nærmere.
 • Mølholm: kræver lægeerklæring, og dækker behandling hos fysioterapeuter, der er tilknyttet Nordic Netcare. På nogle policer er der også frit behandlervalg. Kontakt dem direkte og hør, om de dækker behandling hos PerformanceLab.

Tilbyder ikke frit behandlervalg

 • Pensionsdanmark: tilbyder behandling med lægeerklæring gennem behandlere, der er tilknyttet Falck Healthcare.
 • Danske forsikring: forsikringen kræver lægeerklæring. Der er frit behandlervalg med OK.
 • Falck Health Care: kræver typisk lægeerklæring, hvis du ikke vælger at få behandling hos en af deres egne klinikker. Tilbyder behandling gennem egne klinikker eller samarbejdspartnere.
 • Nordic Netcare: forsikringen kræver, med få undtagelser, at du har en lægeerklæring. Med Nordic Netcare kan du få behandlingen ved en af deres aftalepartnere.
 • PrimaCare: kræver som oftest ikke lægeerklæring. Du kan vælge behandler blandt deres aftalepartnere.
 • Alka: forsikringen kræver lægeerklæring. Der er frit behandlervalg med OK.

Den offentlige sygesikring​

I Danmark fastslår loven, at patienter kun kan få tilskud til fysioterapi fra det offentlige til behandling hos fysioterapeuter med ydernummer. Ydernumre uddeles af staten, men eftersom, der ikke uddeles flere ydernumre i Danmark, betyder det, at nystartede fysioterapeuter ikke har mulighed for at få del i støtten fra den offentlige sygesikring. Med andre ord er det kun de ældre fysioterapeuter, der får penge fra staten.

Nystartede fysioterapeuter har derfor ikke mulighed for at give behandlinger med tilskud fra det offentlige. Hos PerformanceLab kompenserer vi for denne forskelsbehandling, ved at være sultne og tilbyde den absolut bedste behandling på markedet.

Den offentlige støtte omfatter normalt kun 39% af det fulde honorar.

FAQ om tilskud til fysioterapi

Hvilke muligheder har jeg for at få tilskud til min behandling?

Du har tre muligheder for tilskud til din behandling:
– Sygeforsikring Danmark
– Sundhedsforsikring
– Den offentlige sygesikring

Kan jeg få tilskud til min behandling fra min sundhedsforsikring?

Det afhænger af din sundhedsforsikring og din specifikke police. Vi anbefaler altid, at du kontakter din sundhedsforsikring direkte, hvis du skal i gang med et behandlingsforløb. Tilbyder din sundhedsforsikring frit behandlervalg, kan du få tilskud til din behandling hos PerformanceLab.

Skal jeg have en lægeerklæring for at få tilskud?

Størstedelen af alle sundhedsforsikringer kræver, at du har en henvisning fra din læge for at få tilskud til din behandling. Det er derfor en god ide altid at kontakte din læge.

Kategorier: Fysioterapi