I en tid, hvor kun patienter med risiko for kritisk funktionstab må tilbydes fysiske konsultationer, har vi åbnet op for online fysioterapi. For mange er det en ny måde at blive behandlet på. Det skal man vænne sig til. Det er i hvert fald vigtigt ikke at gå i stå med sine behandlinger. For en god ordens skyld: Vores priser for online behandlinger er ikke højere end klassiske behandlinger.

Vi har spurgt Rasmus og Cecilie der er behandlere i PerformanceLab, hvad de mener at fordelene og ulemperne er ved online fysioterapeutiske behandlinger.

Du kan også gå direkte til Rasmus Thomhav eller Cecilie Harbo profilsider og læse mere om hvem der er.

Online fysioterapeut: Cecilie Harboe

Cecilie hovedfokus er behandling og træning af gravide, kvinder efter de har født og kvinder i overgangsalderen. Kvinders fysiologiske opbygning har Cecilies store interesse. Kvinders behandling er anderledes end mænds behandling. Den forskel har Cecilie stor erfaring med.

Cecilie behandler både kvinder, mænd og leder holdtræninger i PerformanceLab.

Cecilie Harboe
Du kan læse mere om Cecilie her

Fordele ved online fysioterapi ifølge Cecilie

En åbenlys fordel for dig, som vil bruge online video fysioterapi, er, at du ikke skal bruge tid på transport. Du kan fx tage en fysio-konsultation i frokostpausen uden at skulle væk fra dit arbejde. En anden fordel er, at du kan benytte en fysioterapeut i den anden ende af landet, hvis du har en god kemi med vedkommende.

Hvis du lige har født og er på barsel, kan det for nogle være uoverskueligt at skulle være et sted til et bestemt tidspunkt. Babyer har det med at ignorere, at moren skal være et sted på et præcist tidspunkt. Især hvis du har en baby med kolik. En online behandling i dit eget hjem vil derfor være lettere. Det samme gælder for gravide, som af gode grunde er lidt mindre mobile end før deres graviditet.

En af mine holddeltagere (efterfødselstræning) var noget skeptisk, da vi i corona-krisen skiftede til online holdtræning, fordi hun tidligere havde prøvet det med mindre gode resultater. Men efter første online holdtræning sagde hun:

“Det er så meget bedre end jeg havde troet. Jeg er glad for jeg gav det en chance igen!”

Cecilies bedste råd om online træning: Kast dig ud i det!

Udfordringer ved online fysioterapi ifølge Cecilie

En nærliggende udfordring er, at fysioterapeuten ikke har mulighed for hands on vurdering af smerterne eller behandling af smerterne. Vi kan simpelthen ikke behandle manuelt. Derfor skal vi tale meget mere end normalt, så vi stiller spørgsmål om din smerte, om intensiteten og selvfølgelig hvor smerten er.

Med hensyn til genoptræning med redskaber kræver det, at patienten selv har redskaber. Heldigvis kommer du langt med egen kropsvægt. Alt efter hvad du har derhjemme, kan du bruge elastikker og rygsække med fx bøger. En anden udfordring er det sociale. Som fysioterapeuter ved vi, at der er et socialt og motiverende element i at komme et sted ud af hjemmet. For man møder og evt. holdtræner sammen med andre og samtidig får en social snak med de andre og fysioterapeuten. Derfor vil jeg som online fysioterapeut som udgangspunkt anbefale video-behandlinger, så vi i det mindste får det visuelle med. Du er i hvert fald i trygge hænder hos os.

Online fysioterapeut: Rasmus Thomhav

Rasmus har arbejdet som fysioterapeut siden 2005 behandlet og trænet professionelle atleter inden for fx golf, bordtennis, håndbold, gymnastik og mange flere sportsgrene. Sammenspillet mellem undersøgelse, behandling, aktiv fysioterapi og performancetræning har altid være det essentielle for Rasmus.

Derfor vil du også opleve at målet ved et forløb hos Rasmus ikke blot er at komme over skaden men at stå bedre end inden skaden skete.

Rasmus Thomhav
Du kan læse mere om Rasmus her

Fordele ved online fysioterapi ifølge Rasmus

Den oplagte fordel er selvfølgelig, at du ikke er ikke afhængig af at komme ind til vores klinik. Når vi arbejder med online behandling, tilrettelægger vi den aktive behandling (ofte træningsøvelser) ud fra de fysiske muligheder du har til rådighed. Det gælder uanset om du er hjemme, i sommerhuset eller har adgang til dit lokale fitnesscenter. Og så behøver vi ikke kun gå efter de normale åbningstider. Vi kan sagtens lave en behandling om aftenen, når børnene er lagt.

  • Hvis du allerede er i gang med et fysio-forløb, går du gennem online video behandling ikke glip af resultaterne, som du ellers ville, når du ikke kan få fysisk behandling.
  • Konkret for nyopererede kunder, som er i gang med et genoptræningsforløb, undgår de at skulle bruge energi og ressourcer på transport – især i den første tid efter en operation, kan det være en stor fordel. Vi laver øvelseskorrektioner over video, hvor du viser, hvad du gør, og vi guider dig online.
  • Hvis du er akut patient, der fx vågner op med hold i nakke eller ryggen, kan vi inden for få timer online instruerer i smertelindring og igangsætte lette øvelser. Vi vil ofte have brug for, at du kommer ind på klinikken til manuel behandling efterfølgende. Den vurdering giver vi individuelt.
  • Geografi er ikke længere en hindring. Uanset hvor du befinder dig i verden, er det muligt at få online fysio sessioner.

Udfordringer ved online fysioterapi ifølge Rasmus

Vi kan i en online behandling ikke behandle fysisk. Det er klart, at vi ikke kan røre ved patienten. Til gengæld kommer vi langt med at tale sammen og selvbehandling. Men især er der en udfordring med smertelindring, der kræver ekstern påvirkning, er svært.

Det er umuligt at justere og korrigere dig hands on med dine øvelser. I selve behandlingen på video, vil du selvfølgelig få justeringer ud fra, hvad jeg som fysioterapeut kan se. Og vi optager dele af – eller hele – behandlingen, så du præcis ved, hvordan du laver de øvelser du får. Du kan dermed både sig dig selv og fysioterapeuten udføre dem. Det kommer du rigtigt langt med.

Som udgangspunkt vil online behandling over længere tid, kræve lidt flere sessioner – men de kan klares på kortere tid. Det aftaler fysioterapeuten og patienten sammen.

Kategorier: FysioterapiOnline