I PerformanceLab er vi så heldige at have rigtig mange kunder inden for fysioterapi. 

Vi oplever, at folk kommer tilbage til os, fordi vi har dette mål:

Du skal komme bedre, stærkere og sundere ud, end da du kom ind.

Strong_ikon

Det betyder, at hvis du kommer ind med smerter i fx ryggen, skulderen eller andre steder, så er vores mål at minimere smerterne, så godt vi kan. Nogle gange kan vi hjælpe dig af med smerterne. Andre gange er arbejdet med smerterne noget, du skal have fokus på i mange år. Uanset er det vigtigt, at du kommer videre med en bedre forståelse af dit problem. For så kan du undgå, at smerterne kommer tilbage. Eller du kan holde smerterne nede – alt efter din situation.

Hvis du kommer ind med et overrevet korsbånd, så er målet at genoptræne og ende med, at du bliver stærkere og mere stabil, end du var, før du blev skadet. Der er én faktor, der afgør, om din fysioterapi gør en forskel:

Om du får genoptrænet.

Når vi i PerformanceLab behandler folk i fysioterapien, er der næsten altid genoptræning involveret.  Derfor vil jeg gerne fortælle, hvordan vi arbejder med fysioterapi hos os. Og så får du 3 apps, der hjælper dig med at huske din genoptræning.

Sådan foregår fysioterapi hos PerformanceLab

1) Strukturel undersøgelse og analyse

Vi starter med at afdække hele dit sygdomsbillede. Kommer du fx ind med dårlig ryg, er det relevant for os at vide, om du har haft en diskusprolaps for 10 år siden. Som uddannede sportsfysioterapeuter og manuelle terapeuter gør vi meget ud af at analysere dit problem grundigt fra starten af, så vi er sikre på at lave den mest effektfulde behandlingsplan.

2) Manuel behandling

Ud fra den strukturelle undersøgelse og analyse lægger vi en behandlingsplan, der passer lige præcis til dig. Hvis du ender med behandling hos os i en periode, vil den altid være kombineret med aktiv fysioterapi.

3) Aktiv fysioterapi

I PerformanceLab vil du aldrig kun få manuel behandling, hvor du ligger passivt. Vi vil altid lægge op til genoptræning i vores klinik sammen med din behandler.

Og der vil altid være øvelser, du skal lave derhjemme som en del af din behandlingsplan. Sammensætningen af behandling, genoptræning hos os og derhjemme gør, at du bliver stærkere og mere stabil – og dermed undgår du skader i fremtiden.

Genoptræning er i centrum. Erfaringsmæssigt kan det dog være en udfordring at huske genoptrænings øvelserne derhjemme.

Derfor har vi samlet 3 apps, vi selv bruger, når vi skal huske os selv på en god vane i hverdagen:

3 apps, der hjælper dig med at huske din genoptræning og få mest ud af din fysioterapi

1) Any.Do

Any.Do er en af de mest populære todo-apps. Appen er gratis, og du logger ind med Facebook, Google eller mail. Vælg, om du vil have ’list view’ eller ’calendar view’. Opret din todo, og sæt en reminder på til de dage og specifikke tidspunkter, hvor du skal rejse dig op og lave dine genoptræningsøvelser.

Any.Do app_skærmbillede

3) Wunderlist

Wunderlist er gratis, og den er smart, fordi du kan bruge den på tværs af telefon, tablet og computer. Er du typen, der elsker at lave lister til dig selv, så er denne app for dig. Designet er også lækrere end i Any.Do. Tilføj dine øvelser som opgaver, og sæt deadline, påmindelse og gentagelse på. Så er det bare med at rejse sig op og komme i gang, når appen brummer. Wunderlist har dog ikke en lige så tilfredsstillende ’done’-knap som Any.Do.

wunderlist fysioterapi     

3) Påmindelser (kun på iPhone)

Du kan også køre det helt simpelt og oprette dine genoptræningsøvelser som Påmindelser på din iPhone. Så behøver du ikke at downloade og sætte dig ind i nogle nye apps. Her er det nemt at slå alarm og gentagelse til, så du ikke misser en af de dage, du bør lave dine øvelser. Du kan også bede om at blive påmindet et sted i stedet for et tidspunkt, fx lige så snart du træder ind ad døren derhjemme.

Påmindelser fysioterapi

4) Mød op til genoptræning hos PerformanceLab

Okay, dette punkt er ikke en app, og det er heller ikke gratis. Men vi har god erfaring med, at folk i højere grad får lavet deres genoptræningsøvelser – og laver dem rigtigt – når de kommer til vores genoptræningshold. Vi har fælles hold til alle skader og smerter. Vi sørger selvfølgelig for at tilpasse informationen til hver enkelt, så du får lavet den rigtige genoptræning korrekt og effektivt. Du kan booke tid her.

Kategorier: Fysioterapi