Holdet med åndedrætstræning er for alle, der gerne vil lære at trække vejret optimalt og dermed opnå mere energi, ro og bedre restitution.

Fordele ved åndedrætstræning på hold 

Fordelen ved åndedrætstræning på hold er, at du træner sammen med andre – det kan være med til at motivere at nå jeres mål sammen. Eller har du en stresset hverdag pga. arbejdet og meget andet, så kan åndedrætstræning være med at til at afhjælpe dette. Hvis du har brug for et individuelt og personligt forløb, hvor fokus kun er på dig, anbefaler vi et forløb hos fx Cecilie Harboe

Åndedrætstræningen har fokus på

Forneden er listet op, hvad åndedrætstræningen specifikt har fokus på og hvordan det hjælper dig:

 • En god optimal kropsholdning. Kropsholdningen påvirker åndedrættet. En dårlig/ikke optimal kropsholdning kan føre til et overfladisk og ikke optimalt åndedræt. 
 • Siddende stilling i bilen, i sofaen og på kontorstolen fører ofte til at man falder sammen, hvilket gør det svært at få et optimalt åndedræt 
 • Bevægeligheden mellem ryghvirvlerne, brystbenene og ribbenene. Ufleksible og stive led og muskler kan begrænse muligheden for et optimalt åndedræt. 
 • Det dybe, langsomme og rolige åndedræt hvor fokus er på næse åndedrættet. Dette påvirker det parasympatiske nervesystem.

Det parasympatiske nervesystem

Her ses en række punkter som beskriver, hvad netop det parasympatiske nervesystem gør:

 • Udskillelsen af stresshormonerne, adrenalin og kortisol sættes i bero
 • Øget aktivitet af de beroligende alfabølger i hjernen
 • Pulsen falder
 • Blodtrykket falder
 • Åndedrætsfrekvensen falder
 • Øget blodgennemstrømningen i mave/tarm kanalen
  – Fordøjelsen fremmes
  – Blodtilførslen til organerne øges
  – Kroppens muskler slapper mere af
 • Leveren producere mindre sukker

Alt sammen fordele ved at have et godt åndedræt.

Det får du på et åndedrætshold i PerformanceLab

På åndedrætsholdet vil du lære at arbejde med det langsomme, rolige og dybe åndedræt. Du vil på holdet arbejde med øvelser, der vil hjælpe dig med at skabe den bevægelse i vævet, der skal til for at få et optimalt åndedræt.

Øvelserne du lærer på holdet, vil du også kunne arbejde videre med hjemme. Målrettet træning med dit åndedræt vil have en positiv effekt på humøret, styrke din sundhed, samt samarbejdet mellem din krop og dit sind.

Holdet foregår over 5 uger. Timerne foregår hver onsdag kl. 19 til 20. Vi starter den onsdag den 12. august og slutter den 9. september 2020. Derefter starter vi nye hold op.

Træningen i PerformanceLab foregår uden sko. Vi anbefaler du har tøj på til at bevæge dig i. Vi ønsker mindre hold, derfor har er der kun plads til 8 personer. Derfor vil pladserne også blive taget hurtigt.

Pris for forløbet på 5 uger er 875 kr. Du kan tilmelde dig og betale herunder for at sikre dig en plads. Klik på knappen. Når holdet er fyldt op, lukker vi for tilmelding.

Kategorier: Hold